Caută
Close this search box.

Retrogradarea misiunii SUA în Palestina intră în vigoare luni

Decizia SUA de a retrograda misiunea sa diplomatică în Palestina va intra în vigoare luni, când aceasta va îmbina consulatul său de la Ierusalim cu ambasada în Israel, a spus Departamentul de Stat, citat de AFP.

„La 4 martie 2019, consulatul general din Ierusalim al SUA va fuziona în ambasada americană din Ierusalim pentru a forma o singură misiune diplomatică”, s-a afirmat într-o declarație. Consulatul a servit ca o ambasadă de facto pentru palestinieni de la acordurile de la Oslo din anii 1990.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, declară că prima acțiune anunțată în luna octombrie nu va constitui o schimbare în politică și este menită să îmbunătățească „eficiența și eficacitatea”. Dar liderii palestinieni o văd ca pe o altă acțiune împotriva lor de către administrația președintelui SUA Donald Trump, cu care ei au înghețat contactul după decizia din 2017, care recunoștea Ierusalimul drept capitala Israelului. „Administrația Trump intenționează să nu lase loc de îndoială cu privire la ostilitatea față de poporul palestinian și drepturile sale inalienabile, precum și abținerea sa abuzivă de la legea internațională și obligațiile care îi revin în temeiul legii”, a afirmat oficialul palestinian Hanan Ashrawi într-o declarație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri