Caută
Close this search box.

Sondaj privind divorțul Marii Britanii de UE: Patru din zece britanici neputincioși, îngrijorați și furioși în privința Brexit

Aproximativ patru din 10 adulți britanici se simt neputincioși, furioși sau îngrijorați în privința Brexit în ultimul an, potrivit unui sondaj publicat vineri, informează AFP.

Fundația pentru sănătate mintală (MHF) a solicitat studiului să analizeze impactul plecării iminente a Marii Britanii de la Uniunea Europeană asupra modului în care oamenii se simt, a somnului și a relațiilor lor.

Sondajul a constatat că Brexit făcuse 43% dintre cei intervievați să se simtă neputincioși, 39% să se simtă furioși și 38% să se simtă îngrijorați. Aproximativ 26% au spus că Brexit nu le-a determinat să simtă emoții particulare în ultimele 12 luni. Dar 17 la suta au spus ca le-a provocat un nivel ridicat de stres, în timp ce 12 la sută au raportat ca le-a cauzat probleme de somn. Unii au spus că Brexit i-a făcut să se simtă plini de speranță (nouă la sută), fericiți (trei la sută) sau încrezători (doi la sută). În referendumul din 2016 privind plecarea Marii Britanii din UE, 52 la sută au votat în favoarea plecării, în timp ce 48 la sută au votat să rămână în bloc.

Directorul executiv al MHF, Mark Rowland, a declarat pentru AFP că persoanele care au votat pentru „Remain” au raportat de trei ori nivelul de anxietate comparativ cu suporterii „Leave”. „Dar în legătură cu neputința, văd de fapt că diferențele dintre alegătorii «Remain» și alegătorii «Leave» sunt foarte egale”, a spus el. „Așadar, toata lumea din spectrul politic simte ca abilitatea lor de a controla ceea ce se întâmpla este foarte mică”. Din punct de vedere geografic, a adăugat el, „cu cât te apropii mai mult de Londra, cu atât sunt mai preocupați. În ciuda faptului că probabil impactul Brexit va fi mai mic în zonele metropolitane”.

Caritatea MHF, fondată în 1949, își propune să îi ajute pe oameni să înțeleagă, să-și protejeze și să-și susțină sănătatea mintală. Rowland a reflectat asupra micului procent spunând că pierd somnul din cauza Brexit. „Majoritatea oamenilor sunt capabili de a-și continua viața și de a-și separa preocuparea față de Brexit de propriul lor răspuns emoțional și personal”, a spus el. Pollsters YouGov a efectuat sondajul online la 1823 de adulți britanici între 12 și 13 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri