Caută
Close this search box.

Tragedie aviatică. Un Boeing s-a prăbușit la decolare, 157 de morți!

UPDATE. Avionul companiei Ethiopian Airlines a decolat la 08.38 de pe aeroportul Bole din Addis Abeba. 6 minute mai târziu, turnul de control a pierdut legătura cu piloţii, iar avionul a căzut la 60 de kilometri de capitala Etiopiei. Printre ei se aflau și zeci de străini. Acelaşi tip de avion a fost implicat într-un accident cu 189 de morţi în Indonezia, în octombrie anul trecut.

UPDATE. AVIONUL ERA NOU! Ethiopian Airlines este o companie deţinută de stat şi avea ambiţia să devină cea mai importantă poartă către continentul african, notează Reuters. Potrivit informaţiilor oficiale, avionul era nou, fiind livrat companiei etiopiene în noiembrie 2018.

O aeronavă Boeing 737-800 MAX aparţinând companiei Ethiopian Airlines, cu 149 de pasageri, plus 8 membri ai echipajului la bord, s-a prăbuşit duminică dimineaţa, la 6 minute după decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba. Nu există nici un supravieţuitor.

Ethiopian Airlines confirmă că, din nefericire, nu există nici un supravieţuitor în urma cumplitului accident.

Avionul circula pe ruta Adis Abeba (Etiopia) – Nairobi (Kenya).

Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu, la 50 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-800 MAX.

„S-a întâmplat la ora 8.44 dimineaţă, la 6 minute după decolare„, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Deşi Ethiopian Airlines nu putea oferi detalii despre eventuali supravieţuitori, premierul etiopian a transmis condoleanţe familiilor într-un mesaj postat pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri