„La Washington am avut întâlniri cu vicepreșdintele Mike Pence, cu secretarul pentru Comerț, Wilbur Ross, cu șefa Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și cu premierul Netanyahu”, a declarat Viorica Dăncilă, la RTV.

Toate aceste întâlniri, toate aceste discuții au repus România pe harta mondială și spun acest lucru într-un context pozitiv, a mai spus premierul, care a adăugat că a avut parte de aprecieri în SUA pentru actul de guvernare.

, a spus Dăncilă. Șefa executivului de la București a anunțat că Nancy Pelosi a acceptat invitația lui Liviu Dragnea de a veni la București.

Referitor la ecourile declarațiilor sale privind mutarea ambasadei la Ierusalim, Dăncilă a mai declarat că România trebuie să aibă un punct de vedere pentru a fi respectată. A avea un punct de vedere nu înseamnă a te poziționa împotriva altcuiva, a completat premierul.

Viorica Dăncilă a mai arătat și că apropierea României de SUA și Israel este foarte importantă.

Ce a spus despre scandalul pe care l-au iscat declarațiile sale din SUA privind mutarea ambasadei la Ierusalim și anularea vizitei Regelui Abdulah:

Îmi pare rău că domnul președinte iese cu afirmații care pot aduce prejudicii imaginii României.
Când are ceva de reproșat să nu iasă cu reacții publice.
Nu este vina mea că nu s-a mai făcut vizita Regelui Iordaniei. Regele trebuia să aibă întâlnire cu președintele.
Președintele trebuia să-l sune (pe Regele Iordaniei) și să îi spună că nu este de acord cu acest lucru, pentru că regele este omologul său nu al prim-ministrului.
Percepția că vom avea relații proaste cu statele arabe este o percepție pe care vor să o inducă unii, a mai spus Dăncilă.

154 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =