Caută
Close this search box.

American Airlines anulează 115 zboruri zilnic pe fondul scandalului 737 MAX

American Airlines a anunțat duminică că va elimina în jur de 115 zboruri pe zi în următoarele luni, deoarece flota ei de avioane Boeing 737 MAX este menținută la sol până pe 19 august, potrivit AFP.

Principala companie aeriană americană intenționase doar să mențină avioanele în afara comenzii până în 5 iunie în timp  ce Boeing se confruntă cu o examinare intensă după ce 157 persoane au murit într-un accident al companiei Ethiopian Airlines cu un avion 737 MAX pe data de 10 martie, cel de-al doilea accident mortal care a implicat modelul în cinci luni. Flota globală a avioanelor 737 MAX a fost interzisă pentru zbor de la mijlocul lunii martie.

„Aceste 115 zboruri reprezintă aproximativ 1,5% din totalul zborurilor americane în fiecare zi în această vară”, a spus președintele și directorul executiv Doug Parker într-o declarație. Dar el și-a subliniat încrederea în aeronave per ansamblu. „Pe baza activității noastre continue cu Administrația Federală a Aviației (FAA) și Boeing, suntem foarte încrezători că MAX va fi recertificat înainte de această dată (19 august)”, a spus el. „Prin extinderea anulării noastre peste vară, putem planifica mai fiabil pentru sezonul de vârf de călătorie și oferim încredere clienților și membrilor echipei noastre atunci când vine vorba de planurile lor de călătorie. Odată ce MAX este recertificat, anticipăm să reintroducem aeronava noastră MAX ca piese de rezervă pentru a suplimenta operațiunile noastre după cum este necesar în timpul verii”.

American Airlines a redus unul dintre indicatorii din primul trimestru, în lumina avioanelor Boeing 737 MAX 8, care au fost menținute la sol, împreună cu închiderea parțială a guvernului american și provocările tehnice. La începutul acestei săptămâni, concurentul Southwest Airlines a declarat ca va opera cele 34 de avioane ale aceluiași model începând cu data de 5 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri