Caută
Close this search box.

Andrei Caramitru le transmite PSD-ALDE că nu scapă de Codul Penal

andrei caramitru

Andrei Caramitru (USR) îi acuză de trădare pe liderii PSD şi ALDE şi le promite că vor răspunde penal.

„Mesaj pentru PSD/ALDE şi toţi care au semnat ticăloşii : chiar dacă daţi OUG sau vine CCR cu o nenorocire – tot nu scăpaţi de art 394 Cod Penal litera b !”, a scris Caramitru pe Facebook.

Articolul 394 din Codul Penal, litera b, face referire la „fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului”. Pedeapsa pentru astfel de infracţiuni este cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Ce l-a determinat pe Caramitru să lanseze acest avertisment? El a distribuit o postare a lui Cristian Ghinea, candidat USR, în care acesta acuză PSD şi ALDE că „au blocat investiţiile în Marea Neagră şi ne-au lăsat la mâna ruşilor”

„Au blocat investiţiile în Marea Neagră şi ne-au lăsat la mâna ruşilor. Acum zâmbesc tâmp în poză cu americanii

E plină presa de o poză în care manechinul de la Senat râde tâmp alături de Mike Pence, care are o faţă de genul „chiar trebuie să apar în poză cu tipul ăsta?”.

Mult bla bla în comunicatul Senatului, dar mi-a atras atenţia fraza asta:

‘Tariceanu a reliefat importanţa lansării neîntârziate a investiţiilor americane în sectorul energetic off-shore din zona economică exclusivă a României din Marea Neagră, subliniind contribuţia pe care exploatarea acestor resurse o va avea la securitatea energetică a Romaniei’

Acum, dacă treceţi peste senzaţia că aţi mâncat nisip citind limbajul ăsta de lemn, ce a vrut poetul tălâmb să ne transmită?

Că manechinul este îngrijorat de importanţa strategică (STRATEGICĂ, STRATEGICĂ, să fie clar) a investiţiilor americane pentru gazele din Marea Neagră. Şi tot el subliniază contribuţia la securitatea energetică… bla bla.

Nici nu s-ar zice că manechinul conduce al doilea partid din coaliţia CARE A DISTRUS ŞANSELE DE A SCĂPA DE IMPORTURILE DIN RUSIA PRIN EXPLOATAREA GAZULUI DIN MAREA NEAGRĂ (ca să fie clar, pun majuscule). Ba chiar manechinul conduce partidul care are Ministerul Energiei.

Toate companiile – toate, şi americane şi romanesti-europene – care aveau licenţe în Marea Neagră au anunţat că planurile de investiţii se amână pe termen nedefinit. Iar a scoate gaz de acolo presupune cheltuieli enorme, în avans şi mulţi ani de pregătire (1 milion de euro pe zi costă un utilaj care doar trebuie să confirme că există gaz acolo).

Doar că măsurile economice ale ALDE – PSD au distrus orice plan de afaceri. Mai mult chiar, acest guvern obligă producătorii din România să vândă la preţuri fixe băieţilor deştepţi. Care băieţi sunt o parte borfaşi români de genul Ioan Niculae şi o altă parte companii ruseşti care au intrat pe piaţa energofagă, a se vedea ruşii care deţin ALRO Slatina, legaţi ombilical de şeful de la Palatul Victoria şi stăpânul cimitirelor expoziţionale, Darius Valcov.

Deci blocăm exploarea/exploatarea de resurse suplimentare româneşti, obligăm producătorii deja existenţi să vândă sub preţ borfaşilor conectaţi politic şi ruşilor, ceea ce duce, cum era de aşteptat, la explozia importurilor din… Rusia.

Care au crescut cu 40% în prima parte din 2019 faţă de anul trecut. În condiţiile în care, în 2018, România a plătit Gazprom cea mai mare factură pentru gaze din ultimii cinci ani – 372 de milioane de euro.

Evident că americanii sunt îngrijoraţi de cât de proşti suntem. Sau trădători. Cu PSD şi ALDE avem mereu această cumplită dilemă dacă sunt chiar atât de proşti pe cât păr sau trebuie să îi tratăm de trădători.

Deci hai să vorbim cu proştii/trădători poate pricep ceva.

La care manechinul pune poza cu el zâmbind tălâmb şi îngrijorat de ce se întâmplă cu investiţiile din Marea Neagră care bla bla bla.

Greţos”, a scris Ghinea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri