Caută
Close this search box.

BNR spune că propunerea legislativă de returnare a aurului este contrară legislaţiei europene

bnr

Într-o scrisoare semnată de Guvernatorul Băncii Centrale Mugur Isărescu, acesta atrage atenția asupra multiplelor încălcări ale legislației europene, în cazul în care proiectul privind aducerea în țară a aurului ținut la Banca Angliei ar deveni lege.

Marți, Comisia de Buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a emis un raport favorabil, cu amendamente, pe proiectul legislativ inițiat de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae care prevede ca BNR să repatrieze aurul depozitat de România în străinătate.

”Creșterea rezervei de aur a fost necesară in vederea asigurarii garantiei asupra solvabilitatii externe, a platii la termen a serviciului datoriei externe contractate, a atenuarii eventualelor dezechilibre conjuncturale si temporare ale deficitelor balantei de plati (nivel de adecvare a rezervei valutare care sa acopere cel putin trei luni de importuri), a stabilizarii si consolidarii monedei nationale”, se arată în scrisoarea Guvernatorului.

 

Un răspuns

  1. Ca tine, derbedeule.Tu asa intelegi a fi patriot ? A fura? A jefui tara si pe urma sa folosesti si ultima rezerva a tarii ptr interes personal? La.puscarie cu tine si acolo da-ti cu parerea ca acolo e locul tau.8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri