Caută
Close this search box.

Dragnea îl va trimite pe Florin Iordache judecător la Curtea Constituţională

florin iordache

Liviu Dragnea îl trimite pe Florin Iordache judecător la CCR. Iordache este singura propunere a PSD pentru funcția de judecător CCR în locul judecătorului Ștefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat procedura de numire a unui judecător la Curtea Constituţională în locul lui Ştefan Minea, căruia îi expiră mandatul în data de 15 iunie.

Astfel, până pe 6 mai, vor fi depuse propunerile grupurilor parlamentare pentru acest post, Comisia juridică va întocmi raportul, iar până în 15 mai plenul Camerei Deputaţilor urmează să dea votul.

Curtea Constituţională a României a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor informând că în data de 15 iunie expiră mandatul judecătorului Ştefan Minea, care a fost numit de forul legislativ în 15 iunie 2010 pentru un mandat de 9 ani.

“Aşadar, în raport cu regulile stabilite de art. 68 alin. 1 teza finală din Legea 47/1992, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor, în baza dispoziţiilor art. 142 alin. 3 din Constituţie şi ale art. 5 alin. 2 din Legea organică a Curţii”, se precizează în scrisoarea semnată de preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri