Caută
Close this search box.

Ludovic Orban vorbeşte despre o tentativă a PSD de reducere la tăcere a preşedintelui în campania pentru referendum

orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre proiectul de ordonanță de urgență urgență de modificare a legii referendumului, care, în opinia sa vizează „reducerea la tăcere a președintelui României”.

El a comentat și reacția șefului AEP, potrivit căruia șeful statului nu e vizat de această ordonanță: „Acum o dau la întors”.

„Formularea e foarte clară în proiectul de ordonanță care interezice autorităților publice – asta e sintagma folosită, să se implice în referendum. Ei acum o sau la întors prin vocea lui Mitulețu. Am asistat la o tentativă clară de a fi redus la tăcere președintele României.

În recomandarea Comisiei de la Veneția se face referire la autoritățile administrației publice, asta e singtagma folosită. În proiectul de ordonanță se vorbește de autoritățile publice, la care intră și președintele României”, a spus Ludovic Orban la emisiunea 24/7.

„Gândiți-vă, dacă ăștia sunt în stare să se gândească că ar putea să cenzurere exprimarea publică a președintelui României, mâine o să ne oblige pe toți să vorbim după dictare după ce zice Liviu Dragnea sau Anca Alexandrescu”, a spus Ludovic Orban.

În opinia sa, proiectul de ordonanță este „o inepție neconstituțională” și o „grosolană încălcare a dreptului la exprimare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri