Caută
Close this search box.

Alegeri pro sau contra achitării lui Liviu Dragnea. Biletele destinului

liviu dragnea

Orice este posibil. Mai ale în România. Zilele acestea se pariază din ce în ce mai masiv pe sentința lui Liviu Dragnea, care va fi dată – DACĂ VA FI DATĂ – luni, 27 mai, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din Teleorman. La casele de pariuri se poate câștiga, iată, și pe astfel de teme, nu doar pe meciuri sportive, concursuri muzicale sau alegerile electorale.

Condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea, pe biletele de la pariuri!

Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să dea sentința după o lungă perioadă de tărăgănare. Astfel, românii au început să pună bilete la pariuri (devenite adevărate bilete ale … destinului!), iar cotele pentru condamnarea la închisoare a președintelui PSD diferă în funcție de pedeapsa pe care ar urma să o anunțe, sau nu, judecătorii.

Cea mai mică dintre cote o are amânarea deciziei (1,40), urmată de condamnarea la închisoare între 36 și 48 de luni (1,70). O pedeapsă de peste 61 de luni de pușcărie (adică 5 ani și o lună de zile) are o cotă de 51.00. Celelalte cote sunt: închisoare între 12 și 24 de luni (4.00), închisoare între 49 și 60 de luni (15.00) și închisoare între 25 și 35 de luni (2.00).

Mai pe înțelesul tuturor, cota cea mai mică – 1,40 – înseamnă varianta CEA MAI PROBABILĂ. Așadar cel mai probabil (sau cel mai sigur, cum zic unii) este să se amâne din nou. Urmează, pe locul 2 ca prob abilitate, o condamnare între 3 și 4 ani (36 și 48 luni) șamd, conform cifrelor de mai sus.

Dezastru pentru Dragnea – dacă PNL bate PSD la oarecare distanță

Lipsește varianta achitării, cea în care nu cred cei mai mulți români. Una dintre părerile intens vehiculate inclusiv în rândul politologilor este că sentința de luni pe care o va da Curtea Supremă de Justiție va fi influențată de rezultatul alegerilor. Se crede că dacă PSD va avea mai mult de 30% în alegeri, Dragnea ar putea scăpa de pușcărie.

O altă teorie vehiculată este că dacă PNL depășește PSD cu cel puțin 10% diferență de voturi, condamnarea lui Liviu Dragnea va fi inevitabilă. Liviu Dragnea urmează să anunțe în seara alegerilor, pe 26 mai 2019, care va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale ce se vor desfășura la toamnă.

Până acum, singurul candidat cu potențial pentru alegeri, anunțat, este președintele în funcție, Klaus Iohannis, din partea PNL sau a vreunei eventuale coaliții ce s-ar putea concretiza pentru toamna electorală a acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri