Informații contradictorii de la CSNAS despre votul pronunțat astăzi în cazul lui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse G4Media.ro, Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a votat, joi, în unanimitate, reverificarea relației fostului președinte Traian Băsescu cu Securitatea după ce au apărut elemente noi la dosar.

Alte surse au declarat însă pentru G4Media.ro că membrii Colegiului CNSAS ar fi votat o notă de constatare că Traian Băsescu ar fi fost colaborator al Securității ca poliție politică, dar în acest caz decizia trebuie trimisă în instanță pentru a infirma sau confirma votul colegiului. Într-o astfel de situație, CNSAS nu poate face publică informația, potrivit legii, până când dosarul nu ajunge în instanță.

Traian Băsescu a declarat pentru aceeaşi publicaţie că își menține declarația din 2006, potrivit căreia nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative.

Nu este clar despre ce elemente noi este vorba, având în vedere că CNSAS i-a eliberat până acum patru adeverințe lui Traian Băsescu potrivit cărora nu a colaborat cu Securitatea.

Totuși, potrivit surselor citate, cercetătorii CNSAS ar fi identificat noi documente livrate Consiliului încă din 2006, dar neinventariate până acum.

150 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 6 =