Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a transmis oficial ministerului de externe că nu se poate prezenta astăzi, la secția specială din motive medicale și profesionale, au declarat surse diplomatice.

Potrivit acestora, Maior a trimis la MAE, prin intermediul căruia a fost citat, o serie de documente medicale care îi justifică imposibilitatea deplasării cu avionul în România.

Maior ar fi urmat să fie audiat azi, în dosarul aducerii în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat săptămâna trecută la secția specială. Coldea a ieșit după aproape patru ore de audieri. ”E important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa, care nu au contribuit decisiv precum SRI în acest act de justiție pentru cei peste 155.000 de păgubiți”, a spus el.

”SRI a fost implicat în această operațiune de identificare/ localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane.

Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a mai spus Coldea.

Întrebat despre Kovesi, fostul adjunct al SRI a spus: ”Personal, în nicio împrejurare n-am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”.

Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat, oficial, la sfarsitul lunii martie, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a acuzat-o de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă.

Secția a anunțat într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019, interzicându-i lui Kovesi să părăsească România fără cu încuviințarea procurorului și să desfășoare activitatea de procuror.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.