Caută
Close this search box.

George Maior nu vine azi, la audierea de la Secţia specială, din motive medicale

george maior

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a transmis oficial ministerului de externe că nu se poate prezenta astăzi, la secția specială din motive medicale și profesionale, au declarat surse diplomatice.

Potrivit acestora, Maior a trimis la MAE, prin intermediul căruia a fost citat, o serie de documente medicale care îi justifică imposibilitatea deplasării cu avionul în România.

Maior ar fi urmat să fie audiat azi, în dosarul aducerii în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat săptămâna trecută la secția specială. Coldea a ieșit după aproape patru ore de audieri. ”E important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa, care nu au contribuit decisiv precum SRI în acest act de justiție pentru cei peste 155.000 de păgubiți”, a spus el.

”SRI a fost implicat în această operațiune de identificare/ localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane.

Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a mai spus Coldea.

Întrebat despre Kovesi, fostul adjunct al SRI a spus: ”Personal, în nicio împrejurare n-am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”.

Secția specială de anchetare a infracțiunilor comise de magistrați a anunțat, oficial, la sfarsitul lunii martie, că a pus în mișcare acțiunea penală împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a acuzat-o de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, abuz în serviciu (cinci acte materiale) și mărturie mincinoasă.

Secția a anunțat într-un comunicat că procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile începând cu data de 28 martie 2019, interzicându-i lui Kovesi să părăsească România fără cu încuviințarea procurorului și să desfășoare activitatea de procuror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri