Caută
Close this search box.

„Mai aproape de casă”: Alibaba Group urmărește o cotare de 20 de miliarde de dolari în Hong Kong

Liderul chinez al comerțului electronic, Alibaba Group, explorează o potențială cotă secundară în Hong Kong, care ar putea crește la 20 de miliarde de dolari pe măsură ce Beijingul încearcă să încurajeze titanii săi din tehnologie să se apropie mai mult de acasă, relatează AFP.

Alibaba, plasată în SUA, încearcă să depună o cerere în Hong Kong încă din a doua jumătate a anului 2019, a raportat Bloomberg News citând oameni neidentificați cu cunoștințe despre aceste planuri. Cotarea ar avea ca scop deschiderea de noi canale de finanțare pentru Alibaba, a căror cotă în 2014 a adus 25 de miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică inițială din lume. Un purtător de cuvânt al Alibaba a refuzat comentariul către AFP, spunând că compania nu răspunde la „zvonurile de pe piață”.

China a căutat să încurajeze actualele și viitoarele sale mari companii de tehnologie să se înscrie mai aproape de casă, inclusiv printr-un consiliu tehnologic planificat în Shanghai, care ar fi răspunsul Chinei la bursa Nasdaq. Măsurile vin în contextul în care China și Statele Unite sunt blocate într-o bătălie comercială în creștere, în care Washingtonul a interzis companiilor americane să furnizeze tehnologie de telecomunicații chinezilor și gigantului Huawei. Administrația Trump suspectează că Huawei are legături cu armata chineză, ceea ce ar permite Beijingului să acceseze date sensibile asupra rețelelor globale care utilizează echipamente Huawei.

Alibaba a valorificat dragostea consumatorului chinez pentru comerțul electronic dominând sectorul în China și a devenit una dintre cele mai valoroase companii din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri