Caută
Close this search box.

Plângere penală contra şefilor Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor

lucian onea

Fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, a depus o plângere penală împotriva șefului Secției speciale pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, și a adjunctului său, Adina Florea. Surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că sesizarea a fost depusă, înainte de Paști, la Parchetul General, care a declinat-o Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), singura competentă să îi cerceteze pe magistrați.

Și Mircea Negulescu a depus o plângere penală la Secția Specială împotriva Adinei Florea, pe care o acuză de compromiterea intereselor justiției.

Aceleași surse au susținut că cei doi procurori, Florea și Stan, sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi favorizarea făptuitorului.

În cazul Adinei Florea, numărul doi în Secţia specială, se face referire și la acuzații de represiune nedreaptă și inducerea în eroare a organelor judiciare. Şefului ei, Gheorghe Stan, i se reproșează complicitatea la represiune nedreaptă. Acuzaţiile sunt legate de scandalul care vizează procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Structura teritorială Ploieşti, între care procurorul suspendat Lucian Onea, cercetat sub control judiciar.

În sesizarea depusă la Parchetul General se arată că grupul infracţional organizat ar fi condus de către fostul parlamentar Sebastian Ghiţă, împreună cu fraţii Andreea şi Vlad Cosma, care au cooptat alături de ei ofiţeri de poliţie din Prahova, precum şi procurori, toţi inculpaţi în dosare instrumentate de DNA Ploieşti. Potrivit plângerii, scopul grupării ar fi favorizarea lui Ghiţă, inculpat în mai multe dosare de corupţie, dar şi obţinerea unor soluţii favorabile în instanţă în dosarele în care membrii grupului sunt direct interesaţi. Cei menționați anterior ar fi măsluit înregistrări audio şi video pe care le-ar fi prezentat apoi în spaţiul public pentru a denigra activitatea procurorilor anticorupţie care instrumentau dosarele de corupţie ce vizau familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, dar şi pe Sebastian Ghiţă, se mai arată în document, conform surselor.

Potrivit articolului 65 alin.1 lit. F, cu trimitere la articolul 64, din Noul Cod de Procedură Penală, procurorii sunt incompatibili în cazul în care există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea este afectată. În acest, caz, dosarul va fi preluat de unul dintre subalterni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri