Caută
Close this search box.

Un ultim omagiu pentru Niki Lauda. Mii de oameni sunt așteptați la Viena pentru ceremonia de înmormântare a fostului pilot de Formula 1

Mii de oameni, inclusiv campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, sunt așteptați miercuri la catedrala Sfântul Ștefan din Viena pentru a aduce un ultim omagiu lui Niki Lauda, ​​care a murit pe 20 mai la vârsta de 70 de ani, relatează AFP.

Corpul triplului campion mondial, îmbrăcat într-un costum de curse, va fi așezat într-un sicriu închis acoperit cu casca de curse în centrul catedralei de la ora 08:00 la 12:00 ora locală (06:00 GMT până la ora 10:00 GMT) urmat de o slujbă publică și o înmormântare privată. Va fi prima dată când sicriul unei vedete a sportului va fi depus în catedrală onoare acordată anterior personalităților proeminente, cum ar fi arhiepiscopului Vienei, Cardinalul Franz Koenig și fostului prinț moștenitor al Imperiului Austro-Ungar, Otto von Habsburg.

Potrivit presei austriece, Hamilton va participa împreună cu alte figuri proeminente din Formula 1, precum Bernie Ecclestone și șeful Mercedes, Toto Wolff, pentru a-l plânge pe Lauda, ​​care a câștigat campionatul mondial în 1975 și 1977 cu Ferrari și în 1984 cu McLaren. Chiar și după ce s-a retras, austriacul a rămas un „element” important pe circuit. Cel mai recent, în calitate de președinte neexecutiv la Mercedes F1 din 2012, a jucat un rol esențial în aducerea la Hamilton, care a dat naștere unui succes remarcabil echipei.

„For you, Niki”

Britanicul a câștigat duminică Marelui Premiu al Principatului Monaco, pe care l-a descris ca fiind „cea mai grea cursă pe care am avut-o vreodată”. „Asta a fost pentru tine, Niki, spiritul tău de luptă a fost acolo cu mine la fiecare pas al drumului … Știu că te uiți în jos și îți dai jos pălăria pentru noi, mi-e dor de tine, ne lipsești cu adevărat și sper că te-am făcut mândru astăzi, legendă”, a scris Hamilton pe Twitter după cursă.

În total, aproximativ 300 de invitați VIP sunt așteptați la slujba de miercuri, cu 800 de locuri suplimentare și 3.000 de locuri în picioare deschise publicului larg. Fostul pilot F1, Gerhard Berger și Alain Prost, vor ține câte un discurs, precum și președintele austriac Alexander Van der Bellen și Arnold Schwarzenegger. În timpul slujbei vor fi interpretate melodii precum „Amazing Grace”, „Fast Car” de Tracy Chapman, „Imagine” a lui lui John Lennon și „Hero” de Family Of The Year.

Lauda, ​​care a luptat cu probleme de sănătate din moment ce a supraviețuit miraculos unei accidentări de curse din 1976, în care mașina a fost înghițită de flăcări, a murit la Spitalul Universitar din Zurich, în Elveția, la nouă luni după ce a suferit un transplant pulmonar.

Lauda, ​​recunoscut după șapca sa roșie care ascundea cicatricile de la accidentul de la Nuerburgring din Germania, a suferit și transplanturi de rinichi. Unul dintre rinichi a fost donat de Birgit Wetzinger, fostă stewardesă cu care fostul pilot și om de afaceri, mai târziu, s-au căsătorit și cu care a avut gemeni, un băiat și o fată, în 2009. Lauda mai avea și alți trei fii din relațiile anterioare.

Nu este clar unde va fi înmormântat Lauda. Familia a refuzat oferta orașului Viena de a primi un „mormânt de onoare” în vastul Cimitir Central al orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri