Caută
Close this search box.

CSM a anulat acţiunea disciplinară pe numele şefei Înaltei Curţi, Cristina Tarcea

Cristina Tarcea

Secția pentru judecători a CSM a anulat acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de șefa ÎCCJ, Cristina Tarcea, deoarece petentul care a depus sesizarea la Inspecție nu avea calitatea procesuală pentru un astfel de demers.

„Admite excepția nulității absolute a acțiunii disciplinare motivată de lipsa capacității procesuale de folosință a petentei care a formulat sesizarea. Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitate de Inspecția Judiciară împotriva pârâtei judecător Cristina Tarcea – președintele ÎCCJ”, se arată în minuta Secției pentru judecători.

Decizia poate fi atacată. Concret, membrii Secției pentru judecători au constatat că persoana care a depus sesizarea nu avea calitatea procesuală. Secția pentru judecători a CSM a constatat că Inspecția Judiciară a aplicat principiul repartizării aleatorii a sesizării pe numele Cristinei Tarcea.

Potrivit unor surse apropiate cercetării disciplinare citate de Mediafax, pastorul Chris Terheș, care a candidat pentru europarlamentare din partea PSD, a depus sesizarea în numele organizației Romanian Community Coalition.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018.

Inspecţia Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri