Premierul Viorica Dăncilă, preşedintele interimar al PSD, a declarat că este exclus să îşi dea demisia din funcţia de şef al Guvernului dacă nu va fi aleasă la congresul social-democraţilor preşedinte al formaţiunii politice.

Ea a explicat că o astfel de abordare ar însemna un şantaj la adresa colegilor din partid.

„Exclus, ar însemna să îi şantajez pe colegi cu o astfel de poziţie”, a spus premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă-şi va prezenta demisia din funcţia de conducere a Guvernului în cazul în care nu va fi aleasă preşedinte al PSD la Congresul partidului de sâmbătă.

Dăncilă a mai subliniat că nimeni nu trebuie să se joace cu guvernarea şi că toţi social-democraţii trebuie să îi susţină pe cei care vor câştiga la congres competiţia pentru funcţiile de conducere ale partidului.

Social-democraţii se reunesc sâmbătă, în congres extraordinar, pentru a-şi alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat candidaturile la funcţiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfăşurare a congresului şi modificările la statut. Pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.