Senatorull PNL Florin Cîțu a declarat, în emisiunea „Legile puterii”, că actualul buget nu are incluse sumele necesare pentru creșterea punctului de pensie și nici cele 10 miliarde de euro promise primarilor, pe cele trei luni în care au avut bugetele ciuntite.

Senatorul liberal spune că România se apropie de deficitul înregistrat în perioada de criză economică din 2008, adică aproape 21 de miliarde de euro. El susție că a declarat din 2016 că un program de guvernare PSD nu va duce decât la inflație, dobânzi mari și creșteri de taxe.

„Am spus mereu că un program PSD de guvernare va duce la inflație, dobanzi mai mari și taxe noi, cum ar fi Ordonanța 114. Finalul este un dezastru, vom ajunge ca în Venezuela. Tot ce am spus până acum s-a adeverit. În 2016, deficitul comercial a fost de 9,8 miliarde de euro, iar în 2008 a fost de 21 miliarde de euro. Anul acesta suntem în situația crizei din 2008.

Până acum, doi infractori aveau cheile bugetului! Acum aceștia au plecat, dar a rămas haosul lăsat de cei doi. Teodorovici și Dancilă nu și-au asumat bugetul pe proprie răspundere. Mai mult, Dăncilă a declarat că nu a fost prezentă când a fost conceputl bugetul, drept urmare nu și-l asumă.

Situația dezastruoasă o vedem în execuția bugetară. Toate capitolele bugetare sunt pe deficit. Pentru primari cele 10 miliarde de euro, pentru cele trei luni în care nu au avut bani de la buget, nu există.

Soluții există, sunt trei, dar nu prea bune: nu dai banii la primari și la pensii, gevernul se împrumută la dobanzi mai mari sau crești taxele! Alte soluții nu exită! Trebuie reținut! În bugetul actual nu sunt incluse sume pentru primarii și cresterea punctului de pensie”, a declarat Florin Cîțu.

Senatorul liberal a mai spus că o întrebare simplă de la primari pentru ministrul Finanțelor ar fi fost: Din ce capitol bugetar se va face redistribuirea bugetară? Nu există!

„La fel e și la bugetul de pensii. A trecut cu surplus în Parlament. Dar vedem deficit de 1,7 miliarde. E o diferență de 400 de milioane de lei, lunar, iar până sfârșitul anului vom ajunge la o gaură de 4,8 miliarde de lei”, a mai spus senatorul liberal.

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here