Caută
Close this search box.

Mâine, Ziua Z pentru Cabinetul Dăncilă. Câte voturi îi lipsesc Opoziţiei

O zi ne mai desparte de momentul care va decide soarta Guvernului Dăncilă şi, până la urmă, drumul României. Cel puţin pentru viitorul apropiat.

Marţi va fi votată în Parlament moţiunea de cenzură şi semnatarii nu au reuşit până acum să strângă suficiente voturi pentru ca demersul să fie adoptat în plen.

Până în acest moment, opoziția ar fi reușit să strângă aproximativ 215 voturi, adică mai mult decât la celelalte două demersuri de a da jos Cabinetul condus de Viorica Dăncilă.

Nu sunt însă suficiente. Cifrele arată că, fără sprijin din partea unor parlamentari ai puterii, și această moțiune de cenzură va pica la votul în plen.

Negocierile ar fi, însă, în toi, iar marţi ne-am putea trezi cu surprize din partea PSD-ALDE. Deşi Dăncilă a stabiliit că PSD asigură cvorumul, deci se vor afla în sală, tot ea a anunţat că psd-iştii nu vor vota, fiindu-i teamă de trădare.

Nu este exclus ca unii dintre membrii PSD şi ALDE să-şi fi aranjat deja un loc în barca puterii, iar mâine, la vot, să trântească Guvernul Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri