Proiectul privind ordinea şi siguranţa publică conţine în continuare numeroase prevederi nocive, atrage atenția USR. Legea urmează să fie votată miercuri în Camera Deputaților, for decizional, iar protestatarii vor avea viață grea dacă legea trece.

Uniunea Salvaţi România consideră că proiectul iniţiat de social-democraţii Carmen Dan şi Florin Iordache privind extinderea atribuţiilor poliţiştilor conţine „în continuare” numeroase prevederi „nocive”, care pot fi folosite de organele de forţă pentru a comite abuzuri.

Proiectul de lege, adoptat tacit de Senat, a fost revăzut marţi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor şi este programat a fi adoptat în şedinţa de miercuri a plenului.

Deputaţii USR vor vota „împotriva” proiectului de lege, iar, dacă acesta va fi adoptat, Uniunea „va uza de toate pârghiile parlamentare” pentru a împiedica intrarea lui în vigoare, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii.

„În ciuda demersurilor deputaţilor USR membri în Comisia juridică, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice, iniţiat de Florin Iordache şi Carmen Dan, care va fi votat în această sesiune extraordinară de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, conţine, în continuare, numeroase prevederi nocive. USR consideră că toate aceste prevederi vor fi folosite de organele de forţă pentru a comite noi abuzuri faţă de românii care îndrăznesc să critice, paşnic, politica dezastruoasă a PSD şi a aliaţilor acestuia”, se arată în comunicat.

476 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here