Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, că există un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie. Liviu Dragnea este principalul beneficiar al acestei decizii.

Surse din CCR spun că, în urma deciziei, cauzele care nu au sentințe definitive până la 1 ianuarie 2019 vor fi rejudecate pe completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, potrivit Agerpres.

Fostul președinte CCR, Augustin Zegrean, a precizat că toți cei care au fost condamnați de astfel de completuri vor putea cere rejudecarea dosarelor, așa cum au făcut cei care au fost judecați de completurile de 5 judecători.

”Era de așteptat pentru că la fel au procedat și în cazul celor de 5. Este halucinant să spun asta, dar decizia este normală, dat fiind precedentul cu cele de 5 judecători.

Știu că sunt vreo 180 de dosare la ICCJ care au fost judecate de completuri de 3 și dacă ne uităm în urmă cum au judecat dosarele la completurile de 5, eu cred că vor fi rejudecate dosarele. Vor fi eliberați în baza unei cereri în anulare, dar mai mult vor beneficia cei care au îndeplinit termenul de prescripție.

Nu trebuia să se ajungă aici, ICCJ știa de lege, știa că nu au procedat corect.”, a declarat Zegrean, la B1 TV.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecție făcută de Florin Iordache. A fost un vot strâns: 5 judecători au fost pentru admitere, 4 judecători pentru respingerea sesizării.

Fostul lider PSD a fost condamnat pe 27 mai 2019 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Sentința a fost dată de ÎCCJ.

232 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here