Caută
Close this search box.

Ce se întâmplă cu noile stadioane Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf

Daniel Suciu

Vicepremierul și ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a vorbit despre stadiul construirii celor trei stadioane asumate de România pentru Euro 2020, precizând că la stadionul Steaua lucrările de infrastructură au fost efectuate în proporție de 95%, potrivit Mediafax.

„În ceea ce privește stadionul Steaua, față de ultima noastră vizită, să știți că lucrurile au evoluat rapid și benefic, iar toate discuțiile pe care le-am avut împreună cu antreprenorul și constructorul, la finalul acestui an stadionul Ghencea va fi cu acoperișul instalat, această operațiune urmând să înceapă la 1 octombrie. 95% din lucrările de infrastructură sunt deja efectuate.

Au rămas doar golurile tehnologice. Sunt montate grinzile aferente primului inel. Începe și construcția celui de-al doilea inel. În locurile unde s-au finalizat lucrările, deja la parcarea VIP se lucrează.

Mâine va avea loc o discuție cu cei de la ISU pentru ceea ce înseamnă aprobările pentru acest lucru. Se lucrează la parcări, se lucrează inclusiv la instalațiile electrice și termice. Apropo la stadionul Ghencea se lucrează deja în două schimburi, uneori chiar și până la ora 22:00 seara”, a afirmat Daniel Suciu, într-o conferință de presă susținută miercuri, la Guvern.

Acesta a vorbit și despre stadionul Giulești, precizând că au fost finalizate lucrările de demolare și depusă documentația la Primăria Sectorului 6 în vederea obținerii autorizației de construire.

„Am fost și la stadionul Giulești lucrările de demolare au fost deja finalizate. Se lucrează la realizarea incintei de piloți forați. E depusă deja documentația la Primăria Sectorului 6 în vederea obținerii autorizații de construire.

Aici vreau să mă opresc puțin la ce înseamnă stadionul Giulești și vreau să fac un apel la toți ce care locuiesc în zona stadionului Giulești. Înțelegem disconfortul creat datorită lucrărilor, înțelegem și zgomotul. În schimb, fac un apel la cetățenii din acea zonă să înțeleagă că nu este o lucrare care va dura foarte mult, să înțeleagă acest disconfort”, a explicat Suciu.

„Au început și la Arcul de Triumf lucrările. Mai e nevoie de o lucrare administrativă care nu stă neapărat în seama constructorului, mutarea unei conducte, care ar fi trebuit mutată de ceva vreme. În schimb, avem garanția că și acest lucru se va întâmpla.

Lucrările la Arcul de Triumf sunt de mai mică amploare, discutăm despre un stadion cu puțin peste 8.000 de locuri. Cred că oamenii și antreprenorii cu care am discutat azi vor respecta absolut toate graficele. Reiterez apelul că va fi un disconfort pe care l-am anticipat, va fi un disconfort creat de îngustarea căii de rulare pentru vehiculele din zonă”, a conchis Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri