Caută
Close this search box.

Ecaterina Andronescu concediază mascat 8.000 de profesori

ecaterina andronescu

Ecaterina Andronescu anunță concedierea mascată a 8000 de profesori. Profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți ca suplinitori. Este vorba de 4.000 de profesori aflaţi în această situație.

Decizia a fost luată de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a declarat pentru HotNews.ro că prin astfel de măsuri ar putea crește calitatea predării în învățământul preunivesitar, după model universitar.

Ministrul Educației arată că această măsură este prevăzută în metodologia privind organizarea examenului. Ecaterina Andronescu a mai declarat că nici cei 3.960 de profesori care s-au retras din examen nu vor mai fi primiți la catedră. Întrebată dacă nu va crea haos în sistem prin această măsură, Andronescu a răspuns că sunt suficienți profesori care să predea de la toamnă.

”În metodologie scrie că cei care n-au promovat, sau au promovat cu note sub 5, nu intră în învățământ. Scrie în metodologie! În momentul în care eu vreau să intru la titularizare mă duc să încerc marea cu degetul? Adică intru în examen, constat că nu știu nimic și dau lucrarea și mă retrag. De ce să fac eu discriminare între cel care a dat lucrarea pentru că nu a știut subiectul și cel care a stat acolo și a luat 4.50. Și atunci trebuie să aplicăm aceeași unitate de măsură începând din 9 septembrie”, a spus Ecaterina Andronescu.

În total, aproximativ 8.000 de persoane se află în situația de a nu mai primi ore ca suplinitori.

”Dacă Ministerul Educației nu este susținut să ridice puțin ștacheta, eu nu știu dacă mai e ceva de făcut pentru școala asta românească. Nu se poate! 3.960 de candidați s-au retras din concurs. Adică ei sunt șmecheri. Am văzut că nu știu subiectul, mă retrag din concurs că mă duc suplinitor la toamnă. Nu vă supărați, dar nu se poate”, a spus Andronescu.

Ce spune o profesoară despre decizia ca cei care au luat note sub 5 la titularizare să nu mai predea: Eu voi fi nevoită să predau vreo patru materii, pentru că nu vor fi oameni în școli

Decizia anunțată de ministrul Educației ca profesorii care au luat mai puțin de nota 5 la Titularizare să nu mai intre la catedră din toamnă stârnește nemulțumiri printre cadrele didactice. Profesoara Cristina Tunegaru spune că deficitul de profesor se va mări și din toamnă învățământul va fi în colaps din toamnă. Într-o postare pe Facebook, profesoara spune că ea va fi nevoită să predea patru materii.

”Loviți în profesorii noi care nu pot aștepta un an fără loc de muncă și vor căuta alte cariere. De sfânta titularizare pe viață nu vă atingeți!”, scrie Cristina Tunegaru pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri