Caută
Close this search box.

Poliţia susţine că a prevenit un posibil atac terorist la Koln şi Dueren

politia koln

Poliţia din Koln a anunţat că a dejucat un posibil atac terorist după ce a efectuat razii la persoane din cercuri islamiste care au fost declarate un risc potenţial pentru public, relatează DPA.

„Am avut informaţii secrete că un atac ar putea fi iminent”, a declarat Klaus-Stephan Becker, un responsabil al poliţiei din Koln.

În timpul raidurilor, poliţiştii au controlat mai multe apartamente din Koln şi Dueren, precum şi un şantier în construcţii. Şase bărbaţi au fost reţinuţi.

Unul dintre ei, un bărbat germano-libanez din Berlin, era cunoscut de ani de zile drept un pericol potenţial pentru public şi avea legături strânse cu cercurile jihadiste din capitala Germaniei. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, se mutase recent la Dueren, a spus Becker, potrivit Agerpres.

Într-o convorbire interceptată, el a transmis că este gata să comită un atac. Însă nu existau informaţii concrete privind unde şi când urma să aibă loc atacul, notează dpa.

În Dueren, el s-a mutat în apartamentul unui german de 21 de ani care fusese declarat şi el un potenţial risc pentru public şi era considerat un „tânăr convertit radicalizat”, a precizat Becker.

De asemenea, au fost arestaţi alţi doi germani convertiţi la islam, în vârstă de 20 şi 21 de ani. Nu în ultimul rând, au fost ridicaţi doi suspecţi de pe un şantier în construcţii de la Koln.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri