Caută
Close this search box.

Răspunsul halucinant al CNAS, după blocajul cardurilor de sănătate: Oamenii mor oricum. Şi cu, şi fără sistem

Daniel Osmanovici CNAS

”Oamenii mor oricum. Și cu, și fără sistem”, este răspunsul cinic al CNAS, după 17 zile de blocaj total în Sănătate.

Platforma online care gestionează cardurile naţionale de sănătate este blocată pentru a 17-a zi consecutiv. Atât medicii, cât și pacienții au ajuns într-o situație disperată.

Într-o intervenție la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, spune că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului aceste operațiuni să fie înregistrate oficial.

Contactați de RFI, reprezentanții medicilor de familie declară însă că mulți medici se tem să procedeze astfel din cauza amenzilor mari care s-au dat în situații similare din trecut.

”Mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, mai afirmă Daniel Osmanovici, care spune că s-au făcut în ultimele zile teste de repornire a sistemului.

Întrebat în legătură cu situația în care, în această perioadă lungă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS declară, scuzându-se dacă este cumva cinic, că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri