Caută
Close this search box.

Vehiculele rutiere lente vor putea fi înmatriculate la RAR și astfel vor putea circula pe drumurile publice

Deputatul UDMR, Attila-Zoltán Cseke, a depus la Senat un proiect de lege care prevede ca vehiculele rutiere cu motor încorporat, care se deplasează cu cel mult 25 km/h, să fie înmatriculate și înregistrate de Registrul Auto Român. 

Potrivit deputatului UDMR, Attila-Zoltán Cseke, state precum Austria, Slovacia, Germania, Malta, Croația, Polonia sau Olanda au în legislație prevederi pentru vehiculele lente. Proiectul de act normativ definește vehiculul lent dret „vehicul rutier antrenat de un motor încorporat, și care constructiv pe drum plan nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

Potrivit parlamentarului, vehiculele rutiere lente sunt prietenoase cu mediul și pot contribui la reducerea poluării. Attila-Zoltán Cseke a subliniat la RFI că nu sunt vizate trotinetele electrice, care de asemenea au viteza limitată:

Este un text legislativ care se regăsește într-o mulțime de alte state europene, e preluat de acolo, și nimeni nu a trebuit să înmatriculeze nicio trotinetă în Austria, Olanda, Slovenia etc. Este vorba despre vehicule care, de regulă, se folosesc în scop turistic, sunt mult mai mici decât autobuzele, intră în zone înguste, în zone istorice. Au fost folosite în România la două saline, dar nu pot fi înmatriculate. 

Inițiativa legislativă a fost depusă în procedură de urgență la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri