Caută
Close this search box.

Alianţa USR-PLUS solicită Comisiei Europene audit de urgenţă pentru sistemul 112

USR PLUS

Europarlamentarii Alianţei USR-PLUS solicită Comisiei Europene declanşarea unui audit de urgenţă pentru sistemul 112 care să clarifice eficienţa localizării apelanţilor aflaţi în primejdie.

„Nicolae Ştefănuţă, Vlad Botoş, Ramona Strugariu şi Cristian Ghinea consideră că, după tragedia de la Caracal, este necesară o evaluare a întregului sistem care susţine numărul de urgenţă 112, atât în România cât şi în celelalte state ale Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Alianţei, potrivit Agerpres.

Nicolae Ştefănuţă, membru al comisiei pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European, susţine că cetăţeanul european trebuie să aibă garanţia că el funcţionează la cei mai buni parametri pe toată întinderea Uniunii Europene.

„Cerem urgentarea implementării Directivei privind localizarea celor care sună la 112 pentru a vedea cât de eficient este acest sistem şi dacă procedurile sunt îndeplinite conform în toate statele membre ale UE. Numărul 112 este unul din drepturile europene ale cetăţeanului”, afirmă Nicolae Ştefănuţă, citat în comunicat.

Europarlamentarii Alianţei USR-PLUS au trimis o interpelare vicepreşedintelui Comisiei Europene Maros Sefcovic, responsabil de piaţa unică digitală.

„Am solicitat Comisiei Europene o atenţie particulară pe controlul implementării tehnologiilor de localizare a celor care sună la 112.

Vrem să vedem dacă ce s-a întâmplat la Caracal este o problemă de sistem sau a apărut din cauza neglijenţei şi a nepăsării”, declară europarlamentarul Vlad Botoş, membru al comisiei parlamentare IMCO, potrivit aceluiaşi comunicat.

Europarlamentarii Alianţei USR-PLUS vor urgentarea implementării Directivei pe noul cod electronic european, care presupune obligaţia statelor de a asigura informaţia cea mai adecvată de localizare, incluzând informaţia de localizare pe baza reţelei (tehnologia avansată de localizare mobilă), care se dovedeşte a fi o chestiune de viaţă şi de moarte

. Ei atrag atenţia că funcţionarea efectivă a numărului 112 este foarte importantă pentru cetăţenii din întreaga UE, iar un audit al modului în care funcţionează numărul unic de urgenţă 112 va arăta dacă localizarea deficitară a apelanţilor este doar o problemă locală sau există şi în alte state membre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri