Caută
Close this search box.

Autostrada Sibiu – Piteşti: italienii de la Astaldi i-au eliminat pe chinezi din cursa pentru secţiunea 5

autostrada

Răsturnare de situație în cazul secțiunii 5 a celui mai important proiect rutier al României. Italienii de la Astaldi au obținut la Curtea de Apel București eliminarea din cursă a rivalilor din China, după ce Compania de Autostrăzi încercase același lucru de două ori înante, însă fără succes. Totuși, încă nu este clar cine va construi cei 30 de kilometri de autostradă dintre Curtea de Argeș și Pitești.

Curtea de Apel București a admis pe 12 august plângerea italienilor de la Astaldi împotriva unei decizii a Consililului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), prin care chinezii erau reprimiți la licitația pentru secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Pitești.

„Admite plângerea. Modifică în parte Decizia nr. 1086/C5/893/894 din 4 iulie 2019 emisă de CNSC, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, contestaţia formulată de Asocierea China Railway 14TH Bureau CO LTD-Viaponte Rom SRL-Viaponte, Projetos e Consultoria de Engenharia SA”.

Cu alte cuvinte, sfârșit de joc pentru chinezi în construirea de autostrăzi în România.

În ciuda eliminării chinezilor, epopeea licitației pentru construirea secțiunii dintre Curtea de Argeș și Pitești este departe de a se încheia. CNAIR urmează să stabilească un câștigător dintre constructorii rămași în cursă, iar acesta ar putea fi la rândul său contestat.

Secțiunea 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasată în județul Argeș, are o lungime de 30,35 km. Traseul acesteia va începe în zona localităţii Curtea de Argeș și va continua paralel cu râul Argeș, până la actuala centură a Municipiului Pitești.

În octombrie 2017, CNAIR a primit opt oferte pentru secțiunea dintre Curtea de Argeș și Pitești (km 92+600 – 122+950), valoarea contractului pus la bătaie de Transporturi fiind de 1,83 miliarde de lei, fară TVA.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi, Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.

Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est. Aceasta este cerută şi de către Dacia – Renault, cel mai mare exportator al României.

Un răspuns

  1. Ma distreaza ca, dupa anuntul asta apare o chestie in care suntem anuntati cine a fost Isus Hristos! Ciudata potriveala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri