Caz șocant la un spital! Cel puțin 17 copii au primit un medicament greșit și în scurt timp au dezvoltat „sindromul vârcolacului”. Părinții au fost șocați când au văzut cum s-au transformat cei mici!

Cel puţin 17 copii din Spania au dezvoltat pilozitate excesivă pe tot corpul după ce li s-a administrat un medicament greşit din cauza unei erori de etichetare, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii spaniol, relatează AFP.

Primele semnale de alertă au fost date în luna iunie, când părinţii au descoperit că copiii lor – printre care şi bebeluşi – au dezvoltat o pilozitate anormală după ce au luat un medicament vândut sub denumirea de omeprazol, folosit împotriva refluxului gastro-esofagian.

După ce au investigat aceste cazuri de hipertricoză, afecţiune cunoscută sub numele de „sindromul vârcolacului”, autorităţile spaniole au descoperit că în cutii se afla de fapt minoxidil, un medicament folosit împotriva căderii părului.

„Acest medicament a fost introdus într-un ambalaj marcat omeprazol”, a declarat ministrul sănătăţii, Maria Luisa Carcedo.

Eroarea provine de la laboratorul FarmaQuimica Sur, cu sediul în Malaga, unde ingredientul activ a fost greşit etichetat din motive pentru moment necunoscute.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii spaniol a declarat că 17 cazuri de copii care au dezvoltat „sindromul vârcolacului” au fost raportate autorităţilor din Cantabria (nord), Andaluzia (sud) şi regiunea Valencia (est).

Simptomele vor dispărea după ce copiii nu vor mai lua medicamentul, care a fost retras din farmacii, a dat asigurări ministerul într-un comunicat, care a precizat că laboratorul a fost închis „ca măsură de precauţie”, informează Agerpres.

Cei patru copii afectaţi din Andaluzia, trei bebeluşi şi un copil de şapte ani, se simt bine, au anunţat serviciile de sănătate spaniole.

88 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =