Președintele Pro România, Victor Ponta, pune presiune pe social democrați și condiționează susținerea guvernului PSD la votul din Parlament de retragerea din competiția pentru prezidențiale a Vioricăi Dăncilă.

Pro România ar vota un guvern restructurat, potrivit Digi24. „Exclus să renunțăm la candidatura Vioricăi Dăncilă. PSD nu poate fi șantajat”, susțin liderii din PSD.

„Dacă Dăncilă nu mai candidează, suntem dispuşi să votăm un guvern restructurat. Dacă se restructurează Guvernul, se face un guvern jumătate, să mai deparazităm (…), da, de ce să nu susţinem”, a declarat Victor Ponta, într-o emisiune la România TV.

Condițiile puse de Victor Ponta par de neacceptat pentru PSD

„Exclus să discutăm retragerea Vioricăi Dăncilă din cursa pentru prezidențiale. Ponta este un smecher într-un partid care nu a jucat până acum pe scena politica.

I-a păcălit pe cei de la ALDE să părăsească coaliția că le va fi mai bine, dar nu poți să ștergi cu buretele ce ai făcut timp de 3 ani. Ponta încearcă să lovească în PSD. Acestea sunt jocuri de grădiniță.”, a declarat liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, potrivit Digi24.

Despre condițiile puse de Victor Ponta, liderul deputaților PSD consideră că fostul premier încearcă un șantaj.

„PSD nu poate fi șantajat nici măcar de un fost președinte al partidului. PSD a votat candidatul la prezidențiale în CEx și la Congres. Orice altă modificare poate fi făcută doar statutar și nu la presiunea altora.”, a declarat Alfred Simonis.

Social democrații se vor reuni la finalul acestei săptămâni, la Mamaia, în ședința CEx în care ar trebui să decidă soarta guvernării după ce președintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniștri făcute de Viorica Dăncilă.

Premierul a transmis deja liderilor PSD din Parlament să facă tot posibilul să aducă parlamentari de la alte formațiuni politice, astfel încât să strângă suficiente voturi pentru a trece Guvernul prin Parlament.

Astfel, premierul și-ar pune miniștri în guvern fără să mai treacă pe la președintele Klaus Iohannis și ar lua „o gură de aer”, înaintea campaniei pentru prezidențiale.

 

141 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here