Într-o postare pe Facebook, Cosette Chichirău lansează un atac furibund la adreasa liderului USR, Dan Barna.

Cosette Chichirău spune că USR, în comparație cu actualul șef, are nevoie de un lider care ”să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere, mai atașat de principii decât de funcții, să distingă mereu între scop și mijloace”.

Atacul furibund al lui Chichirău la adresa lui Barna continuă cu o descriere a ceea ce se întâmplă în Uniune: ”începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței”. Dan Barna este candidatul Alianței USR – PLUS la alegerile prezidențiale, iar în urma dezvăluirilor făcute de Chichirău rămâne de văzut dacă el poate fi bun pentru a conduce România, dacă nu este bun pentru un partid.

Cosette Chichirău, deputată USR, și-a depus candidatura la șefia partidului.

Iată întreg mesajul:

”Candidez la președinția USR.

Este timpul pentru un nou suflu și pentru o nouă atitudine în USR. Este timpul pentru lideri care unesc prin idei și prin principii comune. Este timpul să demonstrăm că suntem într-adevăr diferiți față de restul partidelor.

Președintele USR trebuie să fie mai loial ideii de democrație decât ideii de putere. Președintele USR trebuie să fie mai atașat de principii decât de funcții. Președintele USR trebuie să distingă mereu între scop și mijloace. Eu cred că puterea nu este un scop în sine. Este doar unul din mijloacele prin care putem face bine în jurul nostru.

Candidez la președinția USR pentru a da partidului ceea ce începe să-i lipsească: prospețimea democratică, respectul față de principii și recunoașterea meritelor și a competenței. Candidez la președinția USR pentru ca USR să ajungă la guvernare, dar să nu guverneze oricum.

Garanția unei guvernări capabile și oneste vine din modul în care funcționăm în interior. Dacă respectăm în USR principiile noastre fondatoare, adică integritatea, competența, meritocrația, transparența, implicarea, atunci le vom respecta și la guvernare. Dacă nu o facem însă la noi în partid, nu o vom face nici la Palatul Victoria. De-asta este important ce se întâmplă în interiorul USR. Și de-asta consider că importantă este nu doar destinația, ci și calea pe care o urmăm pentru a ajunge acolo.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Candidatul PSD la prezidențiale este plafonat

Un lider se înconjoară de alți lideri. Un șef se înconjoară de subalterni. Eu cred în ideea de echipă și candidez ca membru al unei echipe de oameni extrem de valoroși. Împreună cu ei am arătat că putem schimba politica, fără să ne lăsăm schimbați de ea. Aceasta este de fapt miza noastră și acesta este ADN-ul USR: să schimbăm modul în care se face politică în România. Și să-l schimbăm în bine!

Ca președinte USR, îmi propun trei lucruri:

1) să fac din Educație prioritatea USR,

2) să canalizez energiile și competențele partidului către elaborarea unui set de politici publice pe care să le punem în aplicare atunci când vom ajunge la guvernare și

3) să îmbunătățesc organizarea internă a USR.

Voi detalia aceste lucruri în următoarele zile, astfel încât toți membrii și simpatizanții USR să poată afla care este programul pe care mi-l asum. Voi explica și alte lucruri care îmi stau pe suflet legate de USR, așa că dați follow, dacă n-ați făcut-o deja, și urmăriți și următoarele postări.

Vă mulțumesc și aștept sugestiile și propunerile voastre.”, e mesajul lui Cosette Chichirău.

47 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =