Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, anunţă că românii care locuiesc în Marea Britanie vor avea timp până la finalul anului 2020 să se înregistreze pentru statutul de rezident.

„Veşti însorite de la Londra, în pofida ceţii Brexit. Cu ocazia unei convorbiri telefonice, ministrul de stat pentru Europa, Chris Pincher, a reconfirmat drepturile cetăţenilor europeni/români care locuiesc în Marea Britanie, chiar şi în cazul unui Brexit fără acord, l-am asigurat de reciprocitate în ceea ce priveşte cetăţenii britanici. (…)

Angajamentele Guvernului Marii Britanii sunt confirmate, toţi cetăţenii europeni/români care locuiesc în Marea Britanie la data Brexit au timp până la 31 decembrie 2020 să se înregistreze pentru statutul de settled or pre-settled, drepturile lor sunt menţinute”, a scris George Ciamba, pe o reţea de socializare.

Guvernul britanic a renunţat la planul de a anula libertatea de circulaţie pentru imigranţii din state UE imediat după producerea Brexit şi va acorda cetăţenilor europeni drept de şedere temporară pe o perioadă de trei ani.

52 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =