Caută
Close this search box.

După trădarea lui Meleşcanu, în ALDE e cutremur. Tăriceanu ar putea fi înlăturat de la conducere

În ALDE se aprinde tot mai tare lupta pentru putere între tabăra celor care se opun alianței cu Pro România și cei care merg alături de Călin Popescu Tăriceanu.

După trădarea lui Teodor Meleșcanu, mai multe surse din partid susțin că vocile nemulțumiților de ultimele decizii luate de președintele ALDE vor fi tot mai numeroase.

Surpriza lui Dăncilă: Meleşcanu, propus la şefia Senatului. Tăriceanu a fost luat ca din oală

În grupul ALDE de la Camera Deputaților, luni a fost o ședință tensionată. S-a încercat debarcarea vicepreședintelui ALDE, Varujan Vosganian, din funcția de lider de grup. Mai mulți deputați s-au arătat nemulțumiți de alianța cu partidul lui Victor Ponta și au vrut să preia grupul.

Fostul ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, l-a propus pe deputatul ALDE de Timiș, Marian Cucșa, pentru șefia grupului, potrivit digi24. Pentru că nu au avut suficiente voturi ca să blocheze o astfel de mutare, oamenii lui Tăriceanu au părăsit ședința și astfel nu a mai fost cvorum.

Până la ședința următoare, grupul va fi condus tot de Varujan Vosganian.

Surse din ALDE au declarat pentru Digi24.ro că ar fi fost cel puțin nouă deputați ai partidului care ar fi votat pentru debarcarea lui Vosganian.

Marți, la prânz, liderii ALDE au fost convocați pentru o ședință a Biroului Politic în care se va discuta situația partidului.

„Va fi o ședință cu scântei, la cum arată acum lucrurile nu este exclus să fie convocat un Congres pentru schimbarea lui Tăriceanu”, susține un vicepreședinte ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri