Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a discutat cu şeful Comandamentului Central (USCENTCOM), generalul Kenneth F. McKenzie Jr., despre situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre şi despre misiunile militarilor români din Afganistan, informează un comunicat remis miercuri de SMA.

Potrivit sursei citate, generalul Nicolae Ciucă a avut, marţi, în Baza Aeriană MacDill din Tampa, SUA, o întrevedere cu generalul Kenneth F. McKenzie Jr.

Discuţiile au vizat subiecte referitoare la situaţia de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, misiunile militarilor români din Afganistan, precum şi cooperarea forţelor armate române cu forţele armate americane, în format bilateral, aliat şi multinaţional, în cadrul Parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Programul vizitei şefului Statului Major al Apărării în SUA cuprinde şi o serie de întrevederi cu şefi de structuri centrale ai armatei americane, la Washington, se mai menţionează în comunicat.

1 COMENTARIU

  1. In ultima vreme am senzatia tot mai amara ca SUA ne-a lasat in afara spatiului de aparare colectiva NATO. In primul rind presedintele american Donald Trump a redus substantial fondurile pentru dezvoltarea bazei americane de la Cernavoda ,folosind,chipurile,fondurile respective pentru gardul de la frontiera cu Mexicul.Pe de alta parte suplimentarea cu 2000 de soldati americani in Polonia arata clar care le sunt intentiile americanilor. As vrea ca observatiile mele sa nu fie adevarate,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.