Președintele Klaus Iohannis a spus, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL din Sud-Est, că nu trebuie să ne facem iluzii, deoarece PSD, „cu orice alt chip va aparea în fața oamenilor, rămâne un pericol pentru români”.

Iohannis i-a indemnat pe liberali sa fie pregatiti pentru a se ridica la nivelul asteptarilor romanilor.

„Ma aflu azi aici pentru ca PNL intelege acest drum si intelege nevoia unui nou inceput pentru Romania. Ati castigat alegerile europarlamentare si va felicit inca o data pentru asta. Ati ajuns la acest rezultat pentru ca v-ati mobilizat, ati propus o echipa foarte buna si ati dat oamenilor semnalul ca pot avea incredere in voi.

Aveti primari eficienti in multe localitati din tara, o echipa cu oameni pregatiti sa isi asume intrarea la guvernare. Veti fi principalul partid al unei coalitii democratice care va guverna Romania mult mai bine pentru cetateni. Mult mai bine, mult mai mult timp. Dar drumul e abia la inceput si va spun ca este extrem de important sa nu pierdeti ceea ce ati castigat in 26 mai. Acest lucru se numeste incredere. Ati castigat increderea romanilor. Cultivati-o”, a spus Iohannis in fata celor prezenti la adunarea Regionala a organizatiilor PNL din Sud-Est.

Presedintele a adaugat ca in ultimii doi ani si jumatate, Romania a fost condusa de o guvernare „care i-a compromis viitorul, care a sapat adanc la temelia statului de drept si a democratiei”.

„PSD a produs cea mai dezastruoasa, cea mai paguboasa guvernare de la Revolutie incoace. Rusine! Romania anului 2019, cu o guvernare PSD, e un stat membru al UE fara spitale, fara autostrazi, cu scoli inca nesigure si nefunctionale, un stat in care initiativa privata si investitiile care genereaza dezvoltare sunt descurajate. In Romania anului 2019 nu avem asigurat nici macar transportul public care sa faca legatura permanenta intre orasele mari si comunele din jurul lor.

In asaltul continuu asupra statului roman, PSD nu a mai avut timp sa guverneze si pentru oameni. PSD-istii au facut legi care sa subordoneze justitia, politia, jandarmeria. Au pus in varful acestor institutii oameni fara competente, dar cu recomandare de la PSD. PSD a reprezentat cea mai mare amenintare la adresa stabilitatii si viitorului Romaniei. In acesti ani grei de lupta cu PSD mi-am folosit toate parghiile constitutionale pentru a bloca legi, masuri catastrofale, toate acestea culminand cu referendumul pe care l-am convocat in 26 mai pentru ca romanii sa isi faca auzita vocea la urne si au facut-o. Atunci, pe 26 mai, a fost un punct de cotitura. Votul la referendum a aratat ca romanii ii sanctioneaza pe pesedisti pentru drumul pe care vor sa conduca tara si in acelasi timp dand votul de incredere pentru cei care i-au aparat de o guvernare toxica. Acestia fiind voi si cu mine”, a afirmat Iohannis.
Acesta i-a indemnat pe liberali sa nu isi faca iluzii: „PSD, cu orice alt chip va aparea in fata oamenilor, ramane un pericol pentru romani. Lupta nu este nici pe departe incheiata”.

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here