Marele regizor Costa-Gavras a fost premiat pentru „contribuţia sa deosebit de originală la inovarea cinematografiei contemporane” la Festivalul de Film de la Veneţia, unde renumitul cineast, câştigător al unui premiu Oscar, a prezentat noul său film, un lungmetraj dedicat crizei datoriei externe a Greciei, informează Reuters.

Costa-Gavras, în vârstă de 86 de ani, cunoscut pentru filme precum „Z” şi „Missing”, a fost recompensat cu trofeul special Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc sâmbătă seară.

Prezent la Veneţia, cineastul a prezentat filmul „Adults in the Room”, adaptat după cartea omonimă publicată de Yanis Varoufakis, fost ministru de Finanţe al Greciei, ce descrie negocierile purtate de Grecia în 2015 pentru reeşalonarea datoriei sale externe.

„Există o politică foarte confuză în Europa, care trebuie să se cureţe de acest lucru într-o bună zi, dar nu în maniera în care s-a curăţat pe parcursul ultimilor ani”, a declarat Costa-Gavras într-o conferinţă de presă, în care a evocat îngrijorările sale legate de ascensiunea populismului, potrivit Agerpres.

FOTO: hollywoodreporter.com

„Sper că toate aceste lucruri se vor schimba”, şi-a exprimat speranţa cineastul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 9 =