Caută
Close this search box.

Spitalul groazei în Sighetu Marmaţiei. Oameni cu dizabilităţi, ţinuţi în cuşti. Sorina Pintea va merge în control la instituția în cauză

Oameni cu dizabilităţi, ţinuţi în cuşti sau legaţi cu cârpe de paturi la Spitalul din Sighetu Marmaţiei. Situaţia a fost observată de Centrul de Resurse Juridice și Tonal, care solicită intervenţia de urgență a autorităţilor.

Imagini pentru oameni in custi la sighet

Potrivit Centrului de Resurse Juridice, ieri, la orele prânzului, în curtea Spitalului Municipal din Sighetu Marmaţiei, opt persoane cu dizabilităţi psihosociale şi intelectuale erau închise în cinci cuşti de aproximativ 2,5 m înălţime, cu ramă metalică şi plexiglas transparent.

Trei persoane erau legate cu cămăşi şi fâşii din cârpe, canalizarea se deversa în spatele clădirii, pe sol şi singurii care ar fi putut desfăşura activităţi cu cei 30 de beneficiari ai centrului erau o asistentă medicală şi trei infirmieri.

Imagini pentru oameni in custi la sighet

La Secţia de Psihiatrie „Bărbaţi” au fost sesizate condiţii insalubre, aglomerare, lipsă de personal specializat şi subfinanţare importantă. Mai mult, terapia este exclusiv medicamentoasă, fără programe psihoterapeutice.

Centrul de Resurse Juridice spune că situaţia încalcă drepturile fundamentale ale omului şi solicitată deplasarea şi intervenţia de urgenţă a ministrului Sănătăţii. Sorina Pintea spune că va merge săptămâna viitoare la spitalul din Sighet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri