După ce s-a lăudat cu amnistia fiscală, care a funcţionat, de fapt, pentru oamenii de casă ai PSD, Orlando Teodorovici vrea acum pedeapsa cu închisoarea până la şapte ani pentru cei care datorează bani Fiscului.

Un proiect de lege depus la Senat de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu virează la timp contribuțiile reținute din salarii, drepturi de autor și alte venituri.

Potrivit documentului depus vineri, la Senat, ”constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”.

În anexă se precizează că este vorba, între altele, despre impozitul pe salarii, pensii, dividende, arende, activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, contribuții la asigurările de sănătate ş.a.m.d.

Indiferent dacă datoria este de un leu sau de sute de mii de lei, toţi românii sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea, potrivit proiectului lui Orlando Teodorovici.

151 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here