Caută
Close this search box.

Timișoara, capitala mondială a caricaturii VIDEO

Peste 300 de caricaturişti de top din 70 de ţări participă în perioada 18-20 octombrie, la Muzeul Popa Popa’s din cadrul Muzeului Naţional al Banatului (MNB), la Salonul Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice, care şi-a deschis porţile vineri seara, în prezenţa Gărzii de onoare a Cetăţii Timişoarei şi a cavalerilor templieri.

„Este, după părerea mea, cel mai mare salon de caricatură. Sunt portretişti şi caricaturişti din întreaga lume, care îi vor face pe vizitatori să se bucure, pentru că vor putea pleca acasă cu un tablou sau mai multe, gratis. Pentru că din experienţa de anul trecut, au fost persoane care au stat la coadă la mai mulţi portretişti şi au plecat acasă cu o colecţie”, a spus maestrul Popa Popa’S, iniţiatorul evenimentului, citat de Agerpres.

Faţă de ediţia precedentă, salonul din acest an s-a îmbogăţit cu câteva exponate aduse de cel mai rapid caricaturist din lume, iar pe parcursul evenimentului are loc şi o şcoală de caricatură.

Invitaţi speciali ai salonului din acest an sunt Dorel Vişan, Helmuth Duckadam, Elisabeta Lipă, Mihai Tatulici şi alte personalităţi ale României. Printre participanţii la cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură de Presă şi Arte Vizuale Satirice se regăsesc Antonio Calderon şi Tomas Gallego (Spania), Rudy Gheysens (Belgia), Jean Plantu (Franţa), Grigori şi Ilya Katz (Israel), Constantin Ciosu (România), Jugoslav Vlahovici (Serbia).

Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Naţional al Banatului în parteneriat cu Fundaţia Popa’s, Consiliul Judeţean Timiş şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri