Caută
Close this search box.

Franța: Vestele galbene, din nou în stradă. 70 de persoane, arestate la Paris

În Franța, vestele galbene au ieșit din nou în stradă, la un an de la declanșarea acestei mișcări. A fost un protest violent, iar poliția a intervenit în forță. Numai la Paris au fost arestate peste 70 de persoane.

Primele confruntări între persoanele violente infiltrate printre manifestanți și forțele de ordine au apărut în jurul prânzului, când au avut loc și primele interpelări.

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în negru și cu fețele acoperite au distrus mobilier urban și au incendiat câteva mașini din Place d’Italie. Au aruncat cu piatră cubică spre polițiști și au atacat o filială a unei bănci. Unii au spart mai multe vitrine și au încercat să intre într-un centru comercial.

Forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene. Un marș care ar fi trebuit să plece chiar din Place d’Italie a fost anulat de prefectura de poliție. Mai multe persoane turbulente au încercat să împiedice intervenția pompierilor în zonă.

Și în Place de la Bastille, unde s-au adunat câteva grupuri de manifestanți, au fost masate efective importante ale forțelor de ordine.

Prefectul de poliție din Paris a facut un apel la calm și a spus că cei vinovați vor fi pedepsiți.

Circulația mijloacelor de transport în comun a fost întreruptă pe bulevardul Champs Élysée. Peste 2500 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați în capitala Franței pentru această zi de proteste.

Mișcarea vestelor galbene a început în urmă cu un an, în semn de protest față de creșterea accizelor la combustibili și a mers până la contestarea președintelui Emmanuel Macron și a guvernului condus de Édouard Philippe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri