Încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, azi-noapte, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care trei persoane au murit și alte cîteva zeci au ajuns la spital. În jur de 30 de persoane au fost evacuate din al doilea bloc de locuințe. Ministerul Sănătății a anunțat, în această dimineață, că, după deratizarea de la Timișoara, sunt internați 12 adulți și 16 copii. Toți pacienții sunt în stare bună, anunță MS. Patronul firmei de deratizare a fost reținut.

Potrivit informării Ministerului Sănătății, la Spitalul Județean de Urgență „Pius Brânzeu” sunt internați 9 pacienți, care sunt în stare stabilă, fără ca starea să le fie înrăutățită în ultimele ore. Aceștia au simptomatologie digestivă, cu grețuri și vărsături, dar rezultatele analizelor sunt mai bune. Alți trei adulți sunt internați în stare stabilă la Spitalul Municipal Timișoara.

De asemenea, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” sunt internați 16 copii în stare stabilă. Aceștia sunt însoțiți de cinci adulți. Conform informațiilor DSP Timiș, transmise Ministerului Sănătății, rezultatele probelor de apă analizate în laborator indică faptul că din punct de vedere fizico – chimic apa este potabilă în primul bloc evacuat.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a celui de-al doilea bloc a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat,ieri, că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare. Un copil de 3 ani, un bebeluş de 9 zile şi mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecţie.

Ministerul Sănătății a anunțat luni seara că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă. În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

115 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here