Caută
Close this search box.

Mihnea Năstase, mezinul lui Adrian Năstase, a avut ideea cu casca din urechea lui Iohannis

mihnea năstase

Fostul consilier onorific în guvernul Dăncilă, Mihnea Năstase, fiul cel mic al lui Adrian Năstase, pare să fie inițiatorul manipulării pesediste odioase, potrivit căreia președintele Klaus Iohannis s-ar fi prezentat la conferința de presă de miercuri seara cu o cască în ureche.

Ora la care Năstase jr a postat două imagini în acest sens, pe Facebook, este 18.42, deci cu mult înainte ca ea să devină virală în zona de propagandă a PSD. Imaginile sunt cel mai probabil capturi de pe tv și sunt neprelucrate și neînsoțite de text așa cum au apărut câteva ore mai târziu într-o serie de postări pesediste.

Fake news-ul a atras însă atenția abia când a fost distribuit și de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, aflată recent în centrul unui scandal similar cu informații false care vizau spitalul oncologic pentru copii de la Marie Curie ridicat din donațiile a peste 260.000 de români, la inițiativa ong-ului „Dăruiește Viață”.

Atunci a distribuit o postare concepută de modista Dana Budeanu, care s-a alăturat, miercuri seară, mașinăriei de răspândire a fake newsului cu Iohannis, atacându-l mizerabil într-un comentariu virulent distribuit pe Facebook și Instagram.

După reacția nervoasă a opiniei publice și după demontarea manipulării de către presă care a prezentat imagini cu urechile „curate” ale lui Iohannis fotografiate sau filmate din numeroase unghiuri, Firea și-a retras postarea, care există încă pe numeroase pagini publice pesediste, inclusiv pe cea a fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog (unul din primii răspândaci ai manipulării, dar nu primul, pentru că a postat la distanță de cel puțin o oră de Mihnea Năstase), al deputatei PSD Luminița Jivan sau a președintelui PSD Prahova Bogdan Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri