Asociaţia Municipiilor din România (AMR) cere Guvernului să aloce 65% din impozitul pe venit la bugetele municipiilor, oraşelor şi comunelor, în creştere cu două puncte procentuale faţă de cei 63% prevăzuţi în proiectul de buget.

Vă reamintim că angajamentul reprezentanţilor Guvernului la cele două întâlniri a fost în sensul consultării structurilor asociative, pe teme de interes pentru administraţia locală, dar şi în sensul unei proiecţii bugetare pentru anul 2020, care să cuprindă o alocare directă din impozitul pe venit de 65% către municipii. În cadrul Adunării Generale a AMR, aţi revenit şi aţi făcut referire la o alocare de 64% din impozitul pe venit. Constatăm cu surprindere că proiectul de buget pe anul 2020 prevede alocarea directă către municipii, oraşe şi comune a doar 63% din impozitul pe venit colectat la nivelul unei unităţi administrativ-teritoriale„, se arată într-o scrisoare transmisă prim-ministrului Ludovic Orban.

Reprezentanţii Comitetului director al AMR îi mulţumesc premierului pentru disponibilitatea arătată în dialogul cu Asociaţia Municipiilor din România, în cadrul întâlnirilor din 19 noiembrie şi 9 decembrie, dar îi solicită să respecte alocarea de 65%.

Ne exprimăm nemulţumirea faţă de nerespectarea angajamentelor asumate şi vă solicităm alocarea iniţială directă a unei cote de 65% la bugetele locale ale municipiilor, oraşelor şi comunelor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit„, se mai arată în comunicat.

17 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =