Caută
Close this search box.

CINE va intra în bătălia finală pentru Primăria Capitalei

Rareş bogdan

Începe marea bătălie pentru Primăria Capitalei, funcția cu cea mai mare miză politică după cele de la Cotroceni și Palatul Victoria.

Până în acest moment, se cunosc trei competitori pentru București. Gabriela Firea a anunțat că va candida pentru un nou mandat, și, în ciuda controverselor din jurul mandatului său actual, ea se poate baza pe încă un sprijin considerabil pe care îl are PSD în cartierele dormitor ale Bucureștiului.

Cel mai aprig război se poartă de câteva luni, cu tendințe de acutizare în aceste zile, pe măsură ce se apropie campania electorală, între Nicușor Dan, fostul președinte al USR, și Vlad Voiculescu, ultramediatizatul membru al PLUS.

Bucureştenii îşi pot alege candidatul

Liderii USR și PLUS vor avea zilele următoare o ședință în care ar urma să fie stabilită componența unei conduceri comune a alianței, dar și procedurile pentru desemnarea candidaților care să reprezinte alianța la alegerile locale din 2020, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Dacă la nivel local, USR și PLUS nu se înțeleg asupra candidatului, dar nici în legătură cu procedura prin care ar trebui acesta desemnat, problema se mută la nivel județean, unde biroul județean comun al alianței va lua decizia. În situația municipiilor, decizia va fi luată la centru.

Conform procedurii care urmează să fie stabilită, cel mai probabil, USR București și PLUS București trebuie să decidă procedura prin care va fi stabilit candidatul.

Nicușor Dan își dorește ca decizia să fie luată în urma sondajelor, în timp ce Vlad Voiculescu ar vrea alegeri primare.

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că în cazul alegerilor primare, candidații celor două partide vor fi votați de cetățenii din București, sau din alte orașe, acolo unde vor fi organizate astfel de scrutine.

Pentru alegerile primare vor fi amplasate corturi, în București și în alte orașe, unde pe parcursul mai multor zile cetățenii vor putea alege candidatul care va intră în lupta pentru primărie.

Dan Barna a dat de înțeles că și PNL ar putea să își pună candidatul să participe la alegerile primare, astfel încât, cel mai bine plasat să fie candidatul care să se bată cu PSD.

Soluţia Rareş Bogdan

PNL nu are foarte multe variante la îndemână, filiala de la București suferind după mulți ani de management defectuos sub conducerea lui Cristian Bușoi.

Din acest motiv, liberalii se gândesc să apeleze la soluția folosită și la europarlamentare, și anume notorietatea lui Rareș Bogdan. Acesta este măsurat în sondaje, la cererea partidului, pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri