Medicul Călin Ciontu, judecat pentru 66 de acte de luare de mită în dosarul operațiilor estetice de la Spitalul de Arși, și avocatul Gheorghe Coțofană, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 102.000 de euro, fac parte din echipa ministrului Sănătății, Victor Costache, în calitate de consilieri onorifici, scrie Hotnews.ro.

Informația privind prezența lui Călin Ciontu și Gheorghe Coțofană în echipa de consilieri a ministrului Victor Costache a fost semnalată în premieră de Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv: „Dr. Călin Ciontu, inculpat în cauza penală aflata pe rolul Curtii de Apel Bucuresti cu privire la posibila infracțiune de luare de mită în legatură cu dosarul de mare notorietate privind operațiile estetice de la Spitalul de Arși din București, a fost numit consilier onorific al ministrului Sănătății, conf.dr. Victor Costache. La fel, avocatul Gheorghe Coțofană, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 102.000 euro. Gruparea Tender, zic gurile rele, vă amintiți? De pe ce planetă e ministrul ăsta? Mai are în echipa sa cel puțin un personaj notoriu, fan Burnei. Pe mâna cui e sănătatea? Alo, Ludovic Orban? Ce înseamnă asta?”, a scris Mihai Grecea, pe contul său de Facebook.

Medicul Călin Ciontu de la Spitalul de Arși este judecat pentru 66 de acte de luare de mită în dosarul care vizează operațiile estetice de la acest spital. Medicii vizați în acest dosar sunt acuzați că pretindeau sume cuprinse între 450 și 3.400 de euro, în funcție de tipul intervenției, pentru operații estetice, iar banii erau împărțiți între membrii echipei operatorii. În cazul în care raportările erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate din București deconta aproape 5.000 de lei pe operație. Potrivit rechizitoriului procurorilor, pacienții care doreau să facă astfel de operații estetice îi contactau pe medicii Spitalului de Arși în baza unor anunțuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienți care făcuseră operații similare la acest spital.

Avocatul Gheorghe Coțofană are o condamnare la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu prejudiciu de 102.000 de euro. În urma acestei condamnări, Gheorghe Coțofană a fost exclus din Baroul Arad, el contestând ulterior decizia de excludere în instanță.

283 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here