Caută
Close this search box.

Milioanele din medicamente

Probabil că există o caracatiță ilegală a medicamentelor, care pare să se extindă din ce în ce mai mult. Producători, distribuitori, farmaciști, medici – un întreg care funcționează perfect când e vorba de beneficii personale.

Mediatizarea cazurilor de corupție din sănătate se pare că nu a avut efectul scontat, așa cum se întâmplă în toate domeniile. Mafia se regrupează rapid, se înlocuiesc oamenii pierduți și toate lucrurile merg ca unse. N-ar fi exclus ca persoane importante din Ministerul Sănătății să fi cunoscut înțelegerile dintre medici și reprezentanții companiilor de medicamente.

Acum punctul nevralgic îl constituie exporturile paralele, un test greu de trecut pentru orice echipă guvernamentală. Din cauza acestor exporturi, bolnavii nu-și primesc medicamentele vitale de care au nevoie, de la citostatice până la anti-diabetice. Așa s-a creat ”rețeaua” de aducere a medicamentelor din străinătate.

Un adevărat lanț uman de persoane implicate, de la solidaritate, generozitate, empatie până la impostură.

În realitate, bolnavii români suferă din cauza politicii prețurilor. Ministerul Sănătății are monopol, stabilește prețul medicamentelor. Banii mulți generează interese și corupție. Firmele de distribuție sunt singurele care profită de actuala politică de prețuri, importând medicamente la prețuri mici pentru ca apoi să le revândă pe piața europeană la prețuri mult mai mari.

Pacientul român, cu dreptul la sănătate protejat de Constituție, este victima afacerilor cu medicamente. Este o realitate pe care nu o poate contesta nimeni.

Citește și: Amintiri de jurnalistă II

Un răspuns

  1. daca pot sa va intreb, doamna Furnea, dumneavoastra ce profesie aveti? ca vad ca acuzati pe toata lumea, de la producatori si distribuitori pana la farmacisti si la doctori. cred ca generalizati un pic cam mult si vorbele dumneavoastra aduc atingere si celor care nu sunt bagati in aceasta caracatita, asa cum o numiti.
    vreau sa va intreb din cauza cui nu a avut efectul scontat demascarea de ex. a celor din CNAS? cred ca mai degraba vinovatul este statul cu politica bolnava a medicamentelor, cu lipsa de consistenta a legilor si cu faptul ca interesul pacientului este de fapt pe ultimul loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri