Caută
Close this search box.

Primul CEx al PSD după demisia lui Dăncilă are loc miercuri, cu Ciolacu la conducere

marcel ciolacu

Prima sedinta oficiala a CEx al PSD dupa demisia Vioricai Dancila si preluarea sefiei interimare de catre Marcel Ciolacu are loc miercuri, la sediul central al partidului. Printre temele de discutie ar putea figura si cererea filialei Brasov ca Niculae Badalau sa fie exclus din partid.

Comitetul Executiv al PSD se reuneste, miercuri, de la ora 15:00, la sediul din Kiseleff, potrivit unui anunt al formatiunii.

La ultima sedinta a CEx, Viorica Dancila si-a anuntat demisia de la sefia partidului, conducerea interimara fiind preluata de Marcel Ciolacu. Prin urmare, este prima sedinta a Comitetului Executiv de cand presedintele Camerei Deputatilor Marcel Ciolacu este sef interimar al partidului.

Una dintre temele de pe ordinea de zi ar putea fi solicitarea PSD Brasov ca Nicolae Badalau sa fie exclus din partid, din cauza declaratiilor legate de romanii care muncesc si traiesc in diaspora: „Reformarea PSD nu se face cu declaratii defaimatoare la adresa romanilor din tara sau din strainatate”.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Badalau, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca este „o nebunie” sa se mareasca numarul parlamentarilor de diaspora, fiind 700.000 de romani cu domiciliu in strainatate, restul pana la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc astia”.

De asemenea, mai multi lideri social-democrati au reactionat pe retelele sociale si s-au delimitat de declaratia lui Badalau.

Presedintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a atras atentia membrilor PSD ca partidul e in reconstructie, iar astfel de afirmatii nu pot fi tolerate.

Viorica Dancila a anuntat ca demisioneaza de la sefia PSD, la finalul unui CEx de martea trecuta, care a durat aproximativ sase ore. In cadrul sedintei, toti vicepresedintii PSD au demisionat, inclusiv Lia Olguta Vasilescu.

Singurul care nu a vrut sa demisioneze a fost Eugen Teodorovici, insa functia acestuia de presedinte executiv a fost desfiintata.

Ulterior, Viorica Dancila a explicat ca demisia ei de la sefia PSD a fost un gest firesc si necesar. Ea a precizat ca partidul a crescut si e exprimat speranta ca noua conducere va continua acest trend si isi va putea asuma scorul la alegerile de anul viitor. In opinia fostului lider al PSD, este nevoie de asumarea trecutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri