Caută
Close this search box.

Raluca Prună, despre recursul compensatoriu: PSD a avut o atitudine complet ticăloasă

Raluca Prună

Autorul moral al problemelor provocate de recursul compensatoriu este PSD, a spus la RFI fostul ministru tehnocrat al Justiției, Raluca Prună, după ce deputații au abrogat controversata lege care a eliberat mai devreme peste 20 de mii de deținuți.

Abrogarea legii recursului compensatoriu a fost votată miercuri inclusiv de parlamentari ai PSD, ALDE și UDMR, adică aceiași care susținuseră anterior legea.

Toți deputații au votat acum pentru abrogare, mai puțin cinci dintre ei, care s-au abținut. E vorba între alții de social-democrații Florin Iordache și Nicolae Bacalbașa, precum și de Marton Arpad, din partea UDMR.

Raluca Prună declară că ”PSD a avut aici o atitudine complet ticăloasă, pentru că PSD prin masacrarea unui proiect de lege privind recursul compensatoriu a făcut ca această lege să devină ceea ce am văzut că a devenit, sunt documente publice pe pagina Camerei Deputaților, care arată că toate modificările, dintre care dacă vreți, cea mai gravă nici măcar nu e dublarea numărului de zile beneficiu, ci faptul că dacă într-un penitenciar am o cameră, o cameră care are condiții neconforme, PSD-ul a decis prin modificarea pe care a făcut-o la acel moment proiectului de lege, ca tot penitenciarul să beneficieze”.

Efectele juridice ale abrogării recursului compensatoriu

Fostul ministru al Justiției explică la RFI efectele juridice ale abrogării legii recursului compensatoriu: ”Au fost multe discuții în spațiul public, mai multe școli de gândire, dar eu cred că lucrurile acestea s-au lămurit, prin dispoziția aceasta tranzitorie, care înțeleg că există în legea de abrogare, care spune că beneficiază de dispozițiile legii recursului compensatoriu cei care se află în detenție, începând cu 2012, până la data abrogării acestei legi. Până se va publica în Monitorul Oficial, când legea va începe să-și producă efectele, toți cei care sunt în detenție din 2012 până la ziua publicării în MO vor continua să beneficieze de efectele legii recursului compensatoriu și bun, după aceea, va rămâne de văzut ce se va întâmpla”.

Ce se va întâmpla cu deținuții eliberați deja în baza recursului compensatoriu? ”Nu se va întâmpla nimic, ei au avut beneficiul legii și nu se poate întâmpla nimic, ei au avut, dacă vreți, un drept câștigat, au câștigat ceva și nu li se pot lua zilele câștig înapoi, aceia sunt liberați și rămân liberați”, precizează Raluca Prună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri