Caută
Close this search box.

Bateria care promite că-ți va ține telefonul încărcat cinci zile

inselatorie telefon

Cercetătorii au dezvoltat o baterie litiu-sulf extrem de eficientă care ar putea să-ți permită să nu-ți mai încarci telefonul în fiecare zi.

O echipă de cercetători din Australia susțin că au descoperit o modalitate prin care să dezvolte o baterie extrem de eficientă. Este vorba despre un acumulator litiu-sulf (Li-S) cu un design cu o capacitate extrem de ridicată care promite că va prelungi de patru ori durata de viață a bateriei telefonului tău. Astfel, ai putea să nu mai fi nevoit să-ți încarci telefonul zilnic, ci o dată la cinci zile.

Echipa a descoperit o metodă care creează legături mai puternice între particulele din bateria litiu-sulf, permițând celulei rezultate să „ofere un nivel de stabilitate care nu a fost văzut în nicio baterie până în prezent”.

Majoritatea bateriilor comerciale sunt litiu-ion, dar alternativele de litiu-sulf sunt atractive datorită densității lor energetice mai mari și a capacității de a alimenta obiectele mai mult timp.

Ce poate să-ți ofere această baterie litiu-sulf
Cercetătorii au reconfigurat designul catodelor de sulf, astfel încât acestea să poată rezista la sarcini mai mari de tensiune, fără a înregistra o scădere a performanței, în general. Aceștia spun că noul design de baterii mai are un avantaj: este extrem de ieftin de produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri