Prima reacție în cazul demiterii lui Mircea Beuran a apărut imediat după mediatizarea deciziei luată de Spitalul de Urgență Floreasca: chirurgii au anunțat declanșarea unei greve spontane.

Medicii spun că decizia de demitere și culpabilizare a lui Beuran este una greșită, iar protestul lor este o formă de a atrage atenția asupra autorităților, care ar trebui să evalueze situația în interesul pacientului.

Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca doreşte să îşi exprime îngrijorarea faţă de felul în care este tratat un incident medical regretabil şi de lipsa respectului şi a deontologiei celor implicaţi. (…) În aceste condiţii, medicii au decis întreruperea activităţii atât în interesul nostru, cât şi al pacienţilor pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistenţă medicală numai pentru urgenţele majore„, se arată într-un comunicat al medicilor de la Floreasca.

Mircea Beuran dă în judecată Ministerul Sănătății și conducerea Spitalului de Urgență Floreasca, a declarat pentru MagnaNews fostul șef al secției de chirurugie III de la Floreasca, demis luni dimineața.

O pacientă a fost arsă pe masa de operații la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg din secția profesorului Mircea Beuran ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Primele concluzii ale anchetei demarată de Ministerul Sănătății spun că, în acest caz, este vorba de o eroare umană.

Femeia, în vârstă de 66 de ani, a murit în data de 29 decembrie 2019 și probabil cauza mortii o reprezintă afecțiunilor oncologice de care suferea. INML, instituția abilitată să constate cauza oficială a decesului, va oferi punctul său de vedere în următoarea perioadă.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei a preluat dosarul pacientei care a murit duminică seară după ce a luat foc pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

26 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =